Programma

De Open Orgeldag wordt in 2019 gehouden op zaterdag 6 juli.

De kerken zijn geopend van 10.30 tot 15.30 uur.

Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende activiteiten:

10.00 uur Openingsconcert in de Zuiderkerk
Het openingsconcert van dit jubileumjaar wordt door Coos Vels verzorgd. Hij heeft een mooi concertprogramma voor u opgesteld. Het belooft een mooi half uurtje orgelmuziek te worden!

12.00 uur Oosterkerk
Het wandelconcert zal door Rudie Altelaar worden verzorgd. Samen met ..... zal hij het concert verzorgen. Het belooft een prachtig muzikaal half-uurtje te worden!

14.00 uur Workshop O.L.V. Basiliek.
Door Petra Veenswijk wordt een interactieve workshop gehouden waarin zij een toelichting geeft op de orgelstukken die zij bij het slotconcert uitvoert. Zij zal iets gaan vertellen over de achtergrond van enkele orgelwerken en de componist. Zij zal samen met de deelnemers de registratie mogelijkheden uitzoeken.

16.00 uur O.L.V. Basiliek
Het slotconcert zal door Petra Veenswijk worden verzorgd. Zij heeft speciaal voor dit concert een prachtig programma met ....... orgelmuziek voor u samengesteld waarbij het door Michaƫl Maarschalkerweerd gebouwde orgel goed wordt gepresenteerd. Het belooft een prachtig muzikaal uur te worden! Op het programma staan werken van...........

Na afloop van het slotconcert houden wij een kleine feestelijke receptie ter gelegenheid van ons 25 jarige jubileum. We nodigen u uit om onder het genot van een 'glaasje' na te praten over de Open Orgeldag.

Wij hebben ons best gedaan om je weer een interessant programma te bieden. Het belooft weer een prachtige muzikale dag te worden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Bespelen Quellhorst-orgel (tot 13.00 uur)
Het is dit jaar mogelijk om het Quellhorst-orgel in de voormalige Bethlehemskerk (nu restaurant Blue Sakura Zwolle). De openingstijden wijken af!

Bespelen Maarschalkerweerd-orgel
Indien je graag op het prachtige Maarschalkerweerd-orgel in de O.L.V. Basiliek wilt spelen dan dien je je vooraf aan te melden onder vermelding van de te spelen literatuur bij: info@peperbus-zwolle.nl. Je krijgt bericht hoe laat je wordt verwacht bij de speeltafel.

Middaggebed in de O.L.V. Basiliek
In verband met het middaggebed kan het Maarschalkerweerdorgel van 11.45 uur tot 12.30 uur niet worden bespeeld.

Opnames
Het is niet toegestaan om zonder toestemming geluid- en/of beeldopnames te maken.