Programma

De Open Orgeldag wordt in 2018 gehouden op zaterdag 7 juli.

De kerken zijn geopend van 11.00 tot 15.30 uur.

U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende activiteiten:

11.30 uur Grote- of St. Michaƫlskerk
Het wandelconcert zal door Toon Hagen worden verzorgd. Hij heeft een mooi programma voor u samengesteld waarbij orgel goed wordt gepresenteerd. Het belooft een prachtig muzikaal half-uurtje te worden!


13.00 uur Plantagekerk
Het wandelconcert zal niet door Gertjan Ronner maar door Rudie Altelaar worden verzorgd. Hij heeft, vannacht nog, een programma met mooie orgelmuziek voor u samengesteld. We zijn Rudie zeer erkentelijk dat hij op het allerlaatste moment het wandelconcert wil verzorgen. Het belooft een prachtig muzikaal half-uurtje te worden, we hopen dat u ervan gaat genieten!


16.00 uur Dominicanenkerk
Het slotconcert zal door Toon Hagen worden verzorgd. Hij heeft een prachtig programma met Frans-romantische orgelmuziek voor u samengesteld waarbij het Adema-orgel goed wordt gepresenteerd. Het belooft een prachtig muzikaal uurtje te worden! Op het programma staan werken van Camille Saint Seans (Allegro giocoso en Prelude et Fugue in B), Louis Vierne (Pastorale, Postlude en Carrillon du,la Chapelle du Chateau de Longpont), Jehan Alain (Choral Dorien en Litanie) en Cesar Franck (Choral II).


Wij hebben ons best gedaan om u een interessant programma te bieden. Het belooft weer een prachtige muzikale dag te worden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Bespelen Quellhorst-orgel (10.00 - 13.00 uur)
Het is dit jaar weer mogelijk om het Quellhorst-orgel in de voormalige Bethlehemskerk (nu restaurant Blue Sakura Zwolle). De openingstijden wijken af! Het is al mogelijk om vanaf 10.00 uur te spelen.

Bespelen Maarschalkerweerd-orgel (niet in 2018)
Indien u graag op het prachtige Maarschalkerweerd-orgel in de O.L.V. Basiliek wilt spelen, dient u zich vooraf aan te melden onder vermelding van de te spelen literatuur bij: info@peperbus-zwolle.nl. U krijgt bericht hoe laat u wordt verwacht bij de speeltafel.

Middaggebed in de O.L.V. Basiliek
In verband met het middaggebed kan het Maarschalkerweerdorgel van 11.45 uur tot 12.30 uur niet worden bespeeld.

Opnames
Het is niet toegestaan om zonder toestemming geluid- en/of beeldopnames te maken.