Programma

De Open Orgeldag wordt in 2019 gehouden op zaterdag 6 juli.

De kerken zijn geopend van 10.30 tot 15.30 uur.

Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende activiteiten:

10.00 uur Openingsconcert in de Zuiderkerk
Het openingsconcert van dit jubileumjaar wordt door Koos Vels verzorgd. Hij heeft een mooi concertprogramma voor u opgesteld met o.a. Lamento van Alexandre Guilmant, Ich ruf zu Dir, Herr Jesu Christ BWV 639 van J.S., Bach, Cantilena van J. Rheinberger en tot slot een Toccata op psalm 146 van Jan Zwart. Het belooft een mooi half uurtje orgelmuziek te worden!

12.00 uur Oosterkerk
Dit wandelconcert wordt verzorgt door het Edward Jeugd strijkerorkest o.l.v. Saron Houben. Dit is het jongste orkest van de Britten Orkesten (www.hetbritten.nl). Enkele leerlingen zullen samen met het orgel musiceren. Het belooft een prachtig muzikaal half-uurtje te worden!

14.00 uur Workshop O.L.V. Basiliek.
Door Petra Veenswijk wordt een interactieve workshop gehouden waarin zij een toelichting geeft op de orgelstukken die zij bij het slotconcert uitvoert. Zij zal iets gaan vertellen over de achtergrond van enkele orgelwerken en de componist. Zij zal samen met de deelnemers de registratie mogelijkheden uitzoeken.

16.00 uur O.L.V. Basiliek
Het slotconcert zal door Petra Veenswijk worden verzorgd. Zij heeft speciaal voor dit concert een prachtig programma met Franse orgelmuziek voor u samengesteld. Het belooft een prachtig muzikaal uur te worden!
Petra zal voor u spelen:

1. Prélude et Fugue en B, opus 99 van Camille Saint- Saëns (1835- 1921)

2. Symphonie IV, opus 32 van Louis Vierne (1870 - 1937)
a). Prélude
b). Allegro
c). Menuet
d). Romance
e). Final

3). Boléro, voor orgel en slagwerk van Pierre Cochereau (1924 - 1984)
m.m.v. Luuk van Amstel - snaredrum

Na afloop van het slotconcert houden wij een kleine feestelijke receptie ter gelegenheid van ons 25 jarige jubileum. We nodigen u uit om onder het genot van een 'glaasje' na te praten over de Open Orgeldag.

Wij hebben ons best gedaan om je weer een interessant programma te bieden. Het belooft weer een prachtige muzikale dag te worden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Bespelen Maarschalkerweerd-orgel
Indien je graag op het prachtige Maarschalkerweerd-orgel in de O.L.V. Basiliek wilt spelen dan dien je je vooraf aan te melden onder vermelding van de te spelen literatuur bij: info@peperbus-zwolle.nl. Je krijgt bericht hoe laat je wordt verwacht bij de speeltafel.

Middaggebed in de O.L.V. Basiliek
In verband met het middaggebed en de workshop kan het Maarschalkerweerdorgel na 11.45 uur niet worden bespeeld.

Opnames
Het is niet toegestaan om zonder toestemming geluid- en/of beeldopnames te maken.