Comite

Het comité 'Open Orgeldag Zwolle' bestaat uit een groep enthousiaste organisten (beroeps en amateurs) die zich inzetten om dit unieke evenement te organiseren. Vanaf 1994 doen wij dit met veel plezier voor u.

Doelstelling van het comité is: 'het bevorderen van de belangstelling voor de Zwolse kerkorgels en het bevorderen van het orgelspel'. Het comité wil haar doelstelling verwezenlijken door jaarlijks een 'Open Orgeldag' in Zwolle te organiseren. Voor een breed publiek wil het comité een interessant programma bieden.

Door de welwillende medewerking van de Zwolse kerken, organisten, kosters, gastdames en gastheren is het mogelijk om deze dag te organiseren. In de deelnemende kerken wordt u altijd gastvrij ontvangen. Er is altijd tijd voor een goed gesprek, over muziek, orgels of de laatste nieuwtjes.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, we willen hiermee de dag voor een breed publiek toegankelijk houden. Na afloop van het slotconcert wordt een deurcollecte gehouden. Wij vragen een vrije gift naar uw persoonlijke draagkracht. Dit is onze enige bron van inkomsten!